Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Voleu millorar el futur l’associacionisme? No ho deixis córrer i contesta el Panoràmic abans del 15 de novembre!

novembre 6, 2015 | By | No Comments

Preparar la reunió de la junta, coordinar les reunions dels projectes i les festes del barri o preparar l’excursió dels membres de l’associació. Aquestes i moltes altres, són les tasques que dia a dia fem de forma voluntària a la nostra associació. A més, les fem perquè ens agrada veure com a poc a poc anem millorant el barri i les vides moltes persones.

D’altra banda, les feines relacionades amb la gestió de la nostra entitat ens cansen molt! Sobretot, quan ens proposen contestar qüestionaris que mai acaben. Per què volen aquestes dades, de què servirà? Val la pena contestar el Panoràmic?
Doncs segur que, si no ho contesteu, no passarà res! Podreu seguir fent les vostres accions quotidianes a la vostra associació, que de ben segur són més importants. Però permeteu-nos que us donem uns motius per engrescar-vos a contestar el Panoràmic.

En primer lloc perquè amb les dades podem explicar millor el paper de les associacions a la nostra ciutat i al nostre barri. Sabeu que a Barcelona som prop de 4.600 associacions que agrupen a unes 700.000 persones i gestionem prop de 623 milions d’euros? Saber que representem és una eina per exigir el reconeixement que ens mereixem, tant en l’àmbit de barri, com de ciutat, com de país.
Però també conèixer les nostres dificultats en temes relacionats amb el finançament i amb els locals i l’ús de l’espai públic ens ajuda a millorar la nostra incidència. Sabeu que gràcies al Panoràmic 2014 hem pogut exigir que l’ajuntament iniciï una revisió en clau associativa de l’Ordenança de civisme i les que afecten l’ús de l’espai públic?

Evidentment es tracten de temes col·lectius. Però creiem que hi ha forma de resoldre els problemes de la nostra associació sense fer-ho de forma col·lectiva? Per què un col·lectiu pugui defensar i promoure cada un dels seus membres ha de tenir dades i utilitzar-les per canviar aquesta realitat.

El Panoràmic és l’eina per recollir les dades, no deixeu passar l’oportunitat. Després ens tocarà com a sector coordinar-nos per fer un ús estratègic de les dades.
Contesteu el qüestionari del Panoràmic abans del 15 de novembre, no ho deixeu passar!

Miquel Àngel Aragón

Director del Consell de les Associacions de Barcelona (CAB)

Submit a Comment